SoMessedUp

Alla inlägg under mars 2010

Av SoMessedUp - 11 mars 2010 18:42

Idag upptäckte jag en ny grej jag suger på. Detta visste jag inte ens om.


Vi var och badade med klassen idag (inomhus såklart). Vi simmade flera längder och fick livrädda. Det ser förjävligt ut när jag simmar, det ser ut som om jag håller på att drukna eller något. Jag vet också att jag har dålig kondition och sånt. Men idag fick jag reda på en ny grej jag suger på. Tydligen suger jag att simma nu också, surprise! Det känns som om jag blir sämre och sämre på allt =(


När vi livräddade fick jag upp dockan från botten men sen skulle vi simma in med en "medvetslös" kompis genom bassängen. Det gick seriöst inte!! Vi blev helt stilla och jag kunde inte lyckas simma henne. Jag försökte och provade att hålla på olika sätt men det gick inte. Alla andra klarade det galant utom några problem, alla utom det där lilla miffot som misslyckades.


Efter att vi hade livräddat, nej fel av mig, efter att de andra hade livräddat så fick vi simma flera längder. Då sa min lärare att jag skulle ta större simtag och ha mer kraft i dem typ. Hon frågade om jag hade gått på simskola, jag gjorde det när jag var mindre. Då frågade hon om de hade påpekat något om mitt sätt att simma, jag kom inte ihåg. Jag trodde jag skulle dö. Nu simmar jag tydligen inte bara fullt, jag kan knappt simma!


Hon sa att min simning funkade för mig själv men om jag skulle behöva livrädda min mamma, syskon eller något så skulle det inte funka...


Läraren sa att hon tyckte jag skulle börja träna och simma varanan vecka. Jag sa okej men jag vet att jag inte kommer åka dit och simma. Dock behöver jag sätta igång min träning, så det får jag väl kanske göra...


Nu vet ni alltså detta: Simma inte med mig. För om något händer er så kommer inte jag kunna rädda ert liv, ni kommer drukna...

Av SoMessedUp - 10 mars 2010 07:38

Idag har vi studiedag så vi är lediga ifrån skolan ^^ Jag ska dra över till min BF (best friend) strax, tar en buss som kommer 08.18 Och tro mig, vi kommer ha kul =D



Av SoMessedUp - 9 mars 2010 22:12

Tänkte förklara lite hur jag har sett ut för det är ju såååå intressant att veta xD

Jag hade på mig min nya MussePigg t-shirt idag. Jag "lektions-shoppade" den igår ;) Min mamma var och handlade och jag hade tidigare sett den t-shirten och funderat på att köpa den. SÅ nu såg min mamma den och smsade mig och frågade om jag ville ha den. Jag kom fram till att jag ville det och det är jag glad för, jag är skit nöjd med den hitills ^^ Till t-shirt hade jag vanliga leggins-jeans.


Jag hade också på mig lite mascara idag. Oftast brukar jag inte ta smink men kände utav någon anledning för att ta det idag, vet inte varför. Men det spelar egentligen ingen roll om jag tar det eller inte. Folk verkar ändå inte se någon skillnad. Jag märker skillnad men tydligen inte alla andra. Så det känns inte som om det spelar någon roll om jag har det eller inte. Jag är ingen utseende-fixerad typ men det hade ändå varit kul om folk påpekade sådant när man nästan aldrig har det. Deltaco brukar inte heller ha smink men hade det av någon anledning idag. Jag hörde en person kommentera att hon hade det, jag tyckte inte att hon hade så mycket men tydligen syndes det mer ändå.


Mitt hår hade jag inte gjort något speciellt med, bara ett hårspänne som håll borta luggen som inte är någon lugg längre ;)



Såhär ser min nya t-shirt ut som jag alltså hade för första gången idag =)

Mina sminkade ögon finns också med i collaget. Det märks väl troligtvis inte så mycket att jag har smink. Jag har ganska mörka ögonfransar så det är väl onödigt med mascara men man känner sig ändå (hur mycket jag än hatar att erkänna det) snyggare när man det det på något sätt.  

So that's it ^^ 

Av SoMessedUp - 9 mars 2010 21:13

Idag i skolan så hade vi en miljödag. Alla åttor och nior i vårt arbetslag hade detta gemensamt. Det började med att vi fick se en film som handlar om att vi förstör jorden, "en obekväm sanning" (an inconvenient truth) heter den.   

Det är Al Gore som pratar och han riktar sig först och främst mot USA men detta gäller också alla andra länder i världen. Visst blev filmen lite väl seg efter att ha tittat i en och en halv timme men jag tyckte ändå den var bra. Det kändes som att han hade fakta till allt han sa och han var smårolig när han pratade, samtidigt som han var allvarlig. Jag vet att vi förstör jorden och jag tycker att människor är hemska varelser, det hade egentligen varit bättre om vi inte hade funnits. Denna filmen fick en att se detta ännu mer.


Jag fattar inte varför vi inte gör något åt problemet med den globala uppvärminingen. Visst, vissa återvinner lite, vissa köper ekoligiskt osv. Men seriöst? Hur mycket hjälper det? Vi måste ju verkligen stoppa detta, vi har ju ihjäl all framtid. Kan inte alla de där höga personerna, politiker och såna, ändra detta? De kan väl sätta upp massa regler och grejer. T.ex: Man får åka bil max två gånger om dagen en viss längd, vill man åka mera får man begära tillstånd för det. De kan väl sätta upp regler på hur mycket ström man får förbruka per dag, verkligen satsa på miljöbilar och andra miljöprodukter, förbjuda tillverkning av en del onödiga varor som bara förstör? Jag kan rabbla upp en hel lista på vad de kan göra.


Jag tror inte att varenda liten människorindivid kommer att börja tänka "miljö-vänligt", vi fungerar inte så. Vissa kanske gör det. Men de flesta av oss vill ha det bekvämt och blundar för det hemska som håller på att hända. Därför tycker jag att de "högre personerna" verkligen borde ta tag i detta och nästan tvinga oss till ändring. För om de inte gör detta så kommer vi troligtvis och ta död på jorden, inklusive oss själva.


Vi människor är jävligt puckade och tröga är min slutsats :P Vi håller ju för fan på att ta död på oss själva och ändå gör vi knappt något åt det!

Av SoMessedUp - 9 mars 2010 18:45

Idag bestämde vi några tjejer att vi ska ha tjejkväll. Det blir jag, Deltaco och två-tre till . Jag hoppas verkligen att det blir av. Som det ser ut nu så kommer vi ha det, inte denna helgen, men nästa helg på lördagen. Vi hade lite olika förslag på när vi skulle ha det men det var nästan alltid någon som var upptagen så lördagen bev det, hoppas att inget oväntat hinder dyker upp. Jag vill verkligen att det blir tjejkväll men jag är rädd och har känslan av att det inte kommer bli något :/ det är nästan alltid så när jag ska hitta på något kul.


Jag tror detta är min första "tjejkväll" så det ska bli lite spännande ^^ Vi planerar att göra pizza, äta pizza, kanske se film, kanske spela nått sällskapsspel, kanske spela wii... det var nog det vi har diskuterat hitills. Vi ska bjuda med en tjej som inte vet något om vår idé än. Just nu är hon lite sur utan någon bra anledning men det löser sig nog snart. Jag är dock lite osäker på om jag verkligen vill ha men henne på tjejkvällen. Det känns lite som om stämningen kommer bli mer avslappnad om hon inte är med på något sätt. Men det vore väldigt taskigt av oss att inte bjuda henne och dessutom tror jag de andra vill bjuda henne. Jag får väl hoppas att hon fortfarande är sur på oss när det är dags för kvällen, men det tror jag inte.


Jaja, i vilket fall som helst så hoppas jag att tjejkvällen blir av och att vi får skit kul ^^ 

Av SoMessedUp - 8 mars 2010 20:26

Detta är en text som jag skrev när jag kände mig missnöjd och deprimerad. Det var inte så jätte länge sedan. Jag tror det är någon slags novell. Jag skrev den också som en övning inför nationella i svenskan. Inget riktigt skolarbete alltså, den har nog inte så hög kvalitet. Här kommer den:


Monstret i spegeln


Du tittar på repet som ligger i din hand. Du vet precis vad du ska göra och du vet att du måste göra det. I alldeles för lång tid har du nu gått och kämpat med dig själv. Försökt har du gjort. Försökt att ändra dig och bli den alla vill att du ska vara, inklusive dig själv. Förgäves har du försökt. Varje gång har du misslyckats och gjort dig själv besviken. Du vet precis hur du vill att du ska vara. Du kan se en bild framför dig. Det enda du inte kan är att lyckas. Gång på gång gör du dig själv besviken och nu orkar du inte längre. Detta måste få ett slut. Du ställer en stol mitt på golvet. Stolen har funnits enda sedan du var liten. Du klättrade på den och brukade låtsas att den var din borg. Minnen ifrån den lyckliga tiden flyger fram i ditt huvud. Ifrån den tiden då du var nöjd. Du var nöjd med dig själv och det fanns ingen som ställde krav på dig. På den tiden visste du inte att du skulle komma att hata dig själv i framtiden. Du visste inte ens vad hata var. Det enda du kände till då var din barbiedocka och jultomten. Du går fram till dörren och låser den sakta. Förhoppningsvis hörde ingen dig. Men det hade ändå inte spelat någon roll. Inget skulle kunna stoppa dig nu. Inte ens rop utifrån som bad dig att låta bli. Du vet vad du måste göra. Du måste få ett slut på det, lidandet. Ditt lidande har varit stort alldeles för länge nu. Du har vetat att du har velat få ett slut på det men aldrig riktigt lyckats. Du har försökt men det har aldrig blivit av. Förra gången hade de hunnit stoppa dig. De hade hittat dig men kniven i handen tryckt emot bröstet. De hade gråtit och sagt att de älskade dig och att du var perfekt. Du hade trott dem. Det hade varit precis de orden du behövde höra och du släppte kniven till marken. Du hade verkligen trott dem när de sa att du var perfekt. Du visste såklart innerst inne att det inte var sant men du önskade det så gärna. Nu skulle ingenting kunna stoppa dig. Du knyter en fin ögla utav repet och hänger upp den på kroken i taket. Innan du avslutar det vill du få en sista blick utav monstret som har förstört ditt liv. Du vill säga en sista gång till henne att du hatar henne. Du går med bestämda steg emot spegeln och möter din egen blick i den. Blicken är full utav hat. Du hatar henne och hon hatar dig tillbaka. Ni kan inte samsas och när ni väl gör det så lyckas ni alltid ta fel beslut. Nu tänker du ta rätt beslut. Du tänker göra dig av med henne för alltid. Du viskar en sista gång att du hatar henne och vänder henne sedan ryggen. Du ställer dig upp på stolen och trär öglan runt din hals. Du ber alla du har sårat om ursäkt. Du ber alla som du har gjort besvikna om ursäkt. Du ber alla som har älskat dig om ursäkt. Sedan tar du klivet. Klivet rakt ut i ingenting. Klivet in i den andra världen.

Av SoMessedUp - 8 mars 2010 18:34

Jag hade nyss utvecklingssamtal. Det sista på denna skolan faktiskt. Jag älskar verkligen min mentor och har inte alls lust att lämna henne :/ Hon är verkligen en förebild.


Utvecklingssamtalet gick bra. Min pappa kunde inte komma men min mamma var med. Jag fick beröm för hur jag fyllt i min IUP. Många skriver i rutan om vad man vill bli bättre på "Vet inte", jag hade skrivit flera rader och verkligen angagerat mig tyckte hon. Hon sa att hon gärna hade använt det som ett exempel och visat andra hur man skulle göra men man får inte lov att visa andras IUP, det är hemlighetsstämplat för andra ;)


Hon sa att jag var väldigt duktig och ambitiös och kunde nå långt om jag ville typ. Jag fick en hel del beröm för hur jag jobbade och ägnade mig åt skolan. Sen pratade vi lite om gymnasiet. Jag hade bara önskat att jag pratade lite mer ^^ Jag satt mest och lyssnade när hon pratade och nickade och sa "mm" ^^ Jag föredrar att bara lyssna bättre, det är sån jag är xD


Sammanfattning: Utvecklingssamtalet gick bra ^^

Känner som sagt inte alls för att lämna min mentor, gillar henne verkligen och kommer sakna henne mycket. Jag tror att den är hennes förtjänst att jag har blivit så förtjust i svenska =) Hoppas verkligen det är lika bra lärare på gymnasiet men jag är tveksam. Hon är sträng men rättvis, hon är väldigt snäll och kan skämta och ser sig inte alls som bättre än sina elever, man kan prata med henne om det mesta känns det som (men det betyder inte att jag gör detta). Hon gör också ett VÄLDIGT bra jobb som lärare och undervisar bra. Bästa läraren jag har haft tror jag... rolig, snäll, bra undervisare osv OSV! Perfekt lärare helt enkelt ^^



Av SoMessedUp - 7 mars 2010 21:45

Nu är den så kallade "IUP'n" ifylld. För er som inte vet så har vi i våran skola en IUP som vi ska fylla i. Där skriver vi in hur vi tycker att vi lyckas i alla olika ämnen. När vi har gjort detta så är det lärarnas tur att skriva in hur de tycker att det har gått för oss. Så nu har alla lärare fyllt i min IUP. Det är bara min franska lärare som har gjort lite konstigt, hon har bara fyllt i en grej men missat resten typ ^^ Jag får prata med henne om det.


Jag är ganska nöjd över resultatet hitills. På alla ämnen utan två så står det att jag har "nått längre än målen". Alternativen som lärarna kan ta är: "Nått längre än målen", "nått målen" och "riskerar att inte uppnå målen" ungefär. De andra två ämnena har jag fått "nått målen" på. De är idrott och slöjd. Idrotten är jag inte förvånad över, jag väntar mig inte mer än G där ändå ^^ Slöjden är jag lite mer förvånad över men när jag pratade med honom (läraren) i skolan om en grej så lät det som om han inte hade fyllt i IUP:n så seriöst, så förhoppningsvis ligger jag på VG där iallafall... hoppas får man, men det kan vara G... Det återstår att se...


Nu ska jag nog snart lägga mig och läsa eller något tror jag. Sov gott, godnatt =)

Presentation


SoMessedUp

Omröstning

Har du någon gång tyckt att det skulle va bättre om du sllutade andas?
 Ja
 Nej
 Ja tycker det just nu
 Världen skulle gå under om inte ja fanns
 ??
 Jag gillar ost :)

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23
24
25 26 27
28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Kategorier

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards