SoMessedUp

Alla inlägg den 23 september 2010

Av SoMessedUp - 23 september 2010 22:20

Älskar Buffy The Vampire Slayer- Serien ^^


Är på Säsong 4 avsnitt 7 just nu. Försöker se ett avsnitt ungefär om dagen =) Ibland blir det ju att jag inte kan medan ibland hinner jag ser två, då blir jag glad ^^


Är lite beroende av ett youtube-klipp just nu. Det är om Spike <3 Kände på mig att jag skulle gilla honom när han kom in i serien och hade rätt ^^

Spike <3 

Beroende av detta klipp ^^ Ha på sig hörlurar och lyssna på denna, WOW =D

Av SoMessedUp - 23 september 2010 21:38

HejHej!!


Nu tänkte jag skriva lite om det som pratas väldigt mycket om just nu, nämligen valet. Och inom valet pratas det extra mycket om en speciell grej, japp jag pratar om Sverigedemokraterna.


Som ni kanske vet så fick de tillräckligt mycket röster för att få vara med och bestämma lite, de fick lite mandat. Har för mig att de fick  ca 20 mandat... 5.7% hade röstat på Sverigedemokraterna, det är mer än på kristdemokraterna som bara fick 5.6% Det låter lite men det är väldigt mycket, massa röster.


Det är jätte svårt tycker jag att avgöra om Sverigedemokraterna förtjänar det inte. Vissa åsikter de har kan vara rasistiska och rasism tänker jag ALDRIG försvara, men samtidigt känns det som om folk inte ger dem någon chans. Nu hoppas jag inte att jag får massa arga kommentarer för att jag skriver detta men om ni känner för att lämna en, feel free, alla åsikter är respekterade. Jag tycker det känns som att folk reagerar såhär "Sverigedemokraterna vill inte ta emot invandrare, de är rasister". Det känns lite som om folk (såklart inte alla) bara tänker så och dömmer dem utan att läsa om deras hjärtefrågor och vad de brinner för. Tro inte att jag försvarar dem, men jag tycker att man ska ge dem en chans.


Nu har inte jag koll på allt som de står för och representerar så jag tänker varken säga att jag gillar dem eller ogillar dem. Jag håller tyst om det. Tänker inte säga att jag gillar dem, för de kan representera dåliga saker. Tänker inte heller säga att jag ogillar dem, för de kan representera bra saker. Hitills har jag hört både saker jag gillar och ogillar hos dem.


På facebook har det kommit upp sjukt många grupper som handlar om att de ogillar Sverigedemokraterna. Jag blir lite sur... Flera av mina vänner har gått med och jag är ganska säker på att de inte alls vet mycket om partiet utan bara dömmer efter rykten, sånt tycker jag är väldigt fel. Själv håller jag mig borta från gruperna.


En annan sak som gjorde mig ganska upprörd är vad folk sagt efteråt. Politiker har sagt att svenska folket röstat fel. Så tycker inte jag att de kan säga. Vad svenska folket röstar på är upp till dem. Då ska inte någon komma och säga att de har gjort fel. Ytterliggare en sak som gör mig pissed off är min lärare. Jag anser att hon tryckte ner partiet. När hon pratade om valet sa hon att hon tyckte det var jätte dåligt att Sverigedemokraterna kom med på ett hörn. Hon sa att hon inte alls tyckte om dem och att hon stod för det. Hon sa saker som jag ansåg skulle kunna påverka våra åsikter, eller klanka ner på dem. Får hon verkligen göra så? Får lärare påverka på det sättet? Jag skulle svara nej, tycker det är fel.


Måste säga att det blivit jävligt stor disskusion om detta parti ^^

<-- Förtjänar SD det eller inte??


<- Deras symbol

Presentation


SoMessedUp

Omröstning

Har du någon gång tyckt att det skulle va bättre om du sllutade andas?
 Ja
 Nej
 Ja tycker det just nu
 Världen skulle gå under om inte ja fanns
 ??
 Jag gillar ost :)

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13
14
15 16 17 18 19
20 21
22
23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Kategorier

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards