SoMessedUp

Alla inlägg den 4 augusti 2010

Av SoMessedUp - 4 augusti 2010 22:37

Nu ska jag ju börja ny skola snart, restiden dit är ca 1 timme O.o Så det blir två timmars bussåkining varje dag. Man går i skolan 5 dagar i veckan. Alltså kommer jag spendera 10timmar varje vecka på en buss... minst! Det är en hel dag typ! I månaden blir det 10*4= 40! 40 timmars bussåkning varje månad...


Shit... Mycket utav fritiden kommer ju gå åt till att åka buss med andra ord. Ett sätt för att slippa detta problemet skulle ju vara att flytta in till en lägenhet där skolan är. Men det är inte så "bara"... Det kostar med hyran. Så ska man köpa mat och grejer också, då kostar det ännu mer. Troligtvis får man inte tag i en lägenhet nära skolan så antingen får det väl bli buss eller moped. Buss=kostar... Moped=bensin=kostar. Sen lär man väl vilja köpa grejer till lägenheten också så att den blir personlig, det kostar. Sen vill man ju köpa grejer till säg själv ibland.... det finns säker ännu mer saker man kan komma på. Så vad drar vi för slutsats??... Det kommer bli dyrt! Bidraget klarar man sig inte långt på. Jobb? Det skulle isåfall vara på helgerna för jag lär nog inte ha tid på vardagarna. Först skola och sedan hemma-plugg (läxor m.m)


Lösningen på kostnaden? Dela med en kompis såklart! Men det uppkommer såklart problem med det också, speciellt om man ska gå olika linjer, olika skolor. Det blir nog en hel del svartsjuka, framförallt när det gäller mig ^^ Blir väldigt lätt svartsjuk/avis av mig (en egenskap jag hatar). Det lär bli så att den ena personen går ut med kompisar och då kanske den andra blir ensam hemma och avis. Den ena personen kanske har mera läxor och sånt, då kan den bli störd/distaherad av den andras närvaro. Bråkar man med kompisen så är det kört... Och bråk uppstår nog ganska lätt... Att dela med pojkvän/flickvän är ju ett annat förslag, då gäller det bara att man har en ^^ Så detta alternativ går också bort för min del ;)


Problem...problem... Jag ska börja åka buss in och se hur det är. Om det blir så att jag blir stressad, trött eller kanske inte hinner med att göra något annat än skola (blir troligtvis så) eller inte hinner plugga osv så får jag väl överväga att flytta in... men det får bli ett problem som jag tar då :)

Presentation


SoMessedUp

Omröstning

Har du någon gång tyckt att det skulle va bättre om du sllutade andas?
 Ja
 Nej
 Ja tycker det just nu
 Världen skulle gå under om inte ja fanns
 ??
 Jag gillar ost :)

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11 12 13
14
15
16 17
18
19
20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Kategorier

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards