SoMessedUp

Alla inlägg den 3 juni 2010

Av SoMessedUp - 3 juni 2010 20:56

Jag tänkte skriva om en liten grej nu. Jag sökte runt lite på de så kallade plus-size modellerna (lite kraftigare), tycker verkligen det är skit bra att detta finns =) Finns dock alldeles för lite! Men det ska jag inte skriva om nu :) Detta jag ska skriva om kanske finns men isåfall finns det nog inte i så stora mängder... Kolla här:

(För-) Smal modell tjej:

Plus size tjej model:


Tränad smal modell kille:

Plus size kill modell:

..............

..............

..............


Hmm.... fattades det inte bild på någon här? Var är alla "kraftiga" män som är modeller? Exicterar de ens?? Visst, det är väl större problem med tjejerna kanske med att de är för smala och sånt men ändå...Är tjejerna mer utseende fixerade? Var det därför man kom fram till att plus size tjej modeller behövdes? Men plus size killarna då? Vilka ska vara deras förebilder?

Jag tolkar det alltså såhär: Helst ska man såklart vara smal, men är man tjej så är det ändå okej för vissa att vara kraftiga och vara stolta över sin kropp. Är man kille däremot är det inte okej att vara kraftig, man måste banta med en gång...

Hmm... Nånting i det där kändes inte riktigt bra... Undrar vad det kan ha varit :P


Seriöst? Är det såhär vi vill ha det? Är det den här bilden vi vill ha? Är det?

Jag vet min åsikt. Tyvärr kan jag inte få alla att känna samma sak som jag. Men jag vågar ändå säga att jag är ganska säker på att många gör det. Man ska väl fan få se ut hur man vill. Vem har satt dessa "utseende-regler" egentligen? För jag lovar, jag ska knocka den personen om jag träffar den!  Man ska kunna få vara modell hur man än ser ut. Lång, kort, smal, tjock... Tjej, Kille... Allt! Alla borde vara tillåtna för det finns folk i alla möjliga former ute i världen som är osäkra och behöver förebilder. Jag säger att vi ska ge dem förebilder! Ge dem en kraftig man som är stolt över sitt utseende, ge dem en kraftig kvinna som är stolt över sitt utseende, ge dem personer som är nöjda med sin längd!! För folk behöver faktiskt personer att se upp till, de behöver rätt personer!


Jag påstår inte att man ska uppmuntra folk att gå upp i vikt, för det är inte hälsosamt efter en viss gräns. Detsamma gäller smalhet, det är inte heller hälsosamt efter en viss gräns. Men att uppmuntra folk till att vara stolta över sig själva, det är det fan inget fel på!!


Av SoMessedUp - 3 juni 2010 20:47

I'm not happy...

Neither am i pissed off...

I should be happy...

But i'm not....

I can pretend that i'm happy about it...

I can try to fool everyone....

I can try to fool myself...

But inside, I know the truth...

I'm not happy...


Jag fick Vg på so-provet...

Presentation


SoMessedUp

Omröstning

Har du någon gång tyckt att det skulle va bättre om du sllutade andas?
 Ja
 Nej
 Ja tycker det just nu
 Världen skulle gå under om inte ja fanns
 ??
 Jag gillar ost :)

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5 6
7 8 9
10
11 12
13
14 15 16
17
18
19 20
21 22 23 24
25
26 27
28 29
30
<<< Juni 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Kategorier

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards