SoMessedUp

Alla inlägg under september 2009

Av SoMessedUp - 3 september 2009 21:50

 Don't wanna be myself no more, I wanna be somebody else...


Jahopp, nu har ja förstört saker ännu mer pågrund av mitt överreageranade. ja måste sluta ta saker på sånt allvar o va så JÄVLA egoistisk...


mår skit just nu, de hade vart bättre om ja bara hade sagt "haha tack för den" o räckt ut tungan o sen fortsatt som vanligt men nej, som vanligt sabbar ja allt. undrar när ja ska göra något rätt...


o inte kunde ja förlåta sen heller, nej ja va tvungen att säga något tillbax för att försöka få henne att förstå hur ja känner... hur dum kan man va... ja vet att ja har skrivit de förut o de här lär inte bli den sista gången ja gör de: ja vill verkligen vara nån annan än mig själv. någon som gör saker rätt tack.


ja hade inte ens velat va me mig själv, om ja hade kunnat fly utan att såra någon så hade ja gjort de.


tack vare att ja e så korkad (som vanligt) kanske ja har lyckats förlora en av de få glädjerna i mitt liv...

Av SoMessedUp - 3 september 2009 18:21


Börjar bli trött på allt.... allt e skit.... livet ska va roligt ju, när kommer den roliga biten?.... de e inget kul att leva när man bara tycker allt e skit...


vet inte ens va ja själv känner... ja vet inte ens hur ja vill ha de... blir bara så trött på allt... ja försöker skylla på annat men egentligen e de nog mig själv ja vill bli av me. ja klagar på andra men ja e inte mycke bättre själv, tvärtom, ja e värre. de e inte dom ja hatar, de e mig själv. innerst inne vet ja de men ja bara förnekar de o klagar på andra o får dom att må dåligt istället.

~~ja vet att ja bara förstör ditt liv...o ja e lessen för de. ja får dig jämt att känna dig dålig fast du inte e de...ja kan inte kontrollera mig själv~~


de e väl bara att kämpa på, nån gång måste man väl bli nöjd o lycklig, annars känns de bara för jävligt att leva. imorron e en ny dag, tillbax till skolan, tillbax till de vanliga...


ibland känns de inte som ja lever för mig själv, utan att ja bara lever för ja vet hur lessna vissa skulle bli om ja slutade göra det... min mamma skulle kanske känna att hon gjort något fel, men de har hon inte. ja vill inte att hon ska känna så... så de e bara att kämpa på.... fortsätta le... fortsätta som vanligt...  

Av SoMessedUp - 1 september 2009 12:14

En argumenterande text varför man ska vara emot fattigdom. Jag har aldrig gjort en argumenterande text förut och skulle verkligen uppskatta hjälp. så SNÄLLA kom me synpunkter, både bra o dåliga. ja tar gärna emot kritik för då kan ja förbättra den. ja vet dock inte om ja ska ha texten i denna ordningen... kom gärna me synpunkter på de oxå. tack på förhand (om nån nu kommenterar elle ens orkar läsa de). i den riktiga som ja ska lämna in e de stycke indelat oxå, vet inte om de kommer me nu...  Och en sak till, om du oxå skriver nån argumenterande text elle en text om fattigdom så ta gärna inget från min, okej? 

Fattigdom (mot) !!!

Alldeles för många lever i fattigdom och det borde vi göra något åt. Alla har rätt till samma förmåner. Varför ska inte alla få gå och lägga sig med mat i magen? Omkring 800 miljoner människor går till sängs hungriga. En familj i fattigdom spenderar ungefär 70 % av sin inkomst på mat medan en familj i USA endast spenderar 10 %. Trots detta kan en fattig familj jobba mer än dubbelt så hårt och dubbelt så länge, vart är rättvisan i det? Om vi ska sträva efter rättvisa bör vi först och främst ta hand om dessa människor.


 Fattigdomen är hemsk på alla sätt och vis, det finns inget positivt med det. De som lever i fattigdom har också rätt till mat i magen, tak över huvudet, sjukvård, utbildning, rent vatten m.m Det finns ingenting som säger att de ska behöva ha det svårare än oss andra. I Sverige tycker vi det är ett stort problem när mjölken är slut och vi måste åka och köpa ny. De som lever i fattigdom kan inte bara åka och köpa ny, de måste klara sig så länge det behövs, och ännu längre än det behövs. De måste klara sig enda tills döden smyger sig på. Vi har inga problem, vi är bortskämda. När man måste kämpa för sitt liv, då har man problem.


Det läggs stora mängder pengar på att uppfinna onödiga saker som gör det bekvämare för oss här i livet men det läggs alldeles för lite pengar på att rädda liv, för det är just vad detta handlar om, rädda liv. Vem behöver en hårtork egentligen? Visst, det kan vara bra att ha en hårtork ifall man precis har duschat och ska gå ut, eller om man ska gå och lägga sig men att gå och lägga sig men vått hår är egentligen inget problem. Vi förstorar upp vårar problem bara för att tycka synd om oss själva. Om det blir ett litet hål i byxorna vi köpte förra veckan kan vi bli ledsna, arga, förkrossade, deprimerade eller något liknande. Det är ingenting att sura för, vi lever som kungar. Vi kan bara åka och köpa nya. Ett barn nere i Afrika kan förlora sin mamma i Aids och han kan inte bara köpa en ny. De som lever i fattigdom har större risk för att bli sjuka än oss andra. Malaria är en sjukdom som sprids via speciella myggor och de som är mest utsatta är barn som lever nere i Afrika. Det är en sjukdom som kan bli dödlig. Barnen och de vuxna har samma rätt till läkarvård som alla andra.


Den fattigdom jag först och främst tar upp i denna text är den värsta. Där folk svälter, där de inte har något tak över huvudet, där de inte har tillgång till rent vatten osv. Denna fattigdom finns största dels i Afrika, men trots det så finns det fattigdom även i Sverige. Den fattigdomen vi har här är inte lika allvarlig men är ändå jobbig för dem som lever i den. I Sverige lever omkring 345 000 barn i den s.k Fattigdomen. Om man går som fattig i Sverige har man det inte alls lika jobbigt som de nere i Afrika. Fattig är man i Sverige om man inte har råd med t.ex nya kläder. Min åsikt är att Sveriges fattigdom inte är speciellt hemsk när man jämför med den nere i Afrika. Det är de nere i Afrika och andra liknande länder som behöver mest hjälp, det är de som svälter ihjäl.


När man krigar går det åt mycket pengar. Istället för att lägga pengar på krig som är lika med döden bör det läggas mer pengar på att bekämpa fattigdomen som är lika med att rädda liv. Det läggs alldeles för mycket pengar på att döda och alldeles för lite på att rädda. Det är helt fel, så bör det inte vara.


De räcker inte bara med att ge dem mat, de behöver också utbildning. Vissa flickor gifter sig redan vid elva års ålder och kan få sju barn redan innan de fyllt 17år. Det har visat sig att flickor som går i skola får 50 % färre barn eftersom de gifter sig senare. Om barn får utbilda sig kan alltså många liv räddas ifrån fattigdom.


Niger är det landet som det är sämst att vara mamma i och cirka 156 av 1000 barn dör i födseln. Det är bara 16 % av födslarna som övervakas av tränad personal. De borde ha samma rätt till en bra förlossning som oss andra.


Det finns dock vissa som donerar pengar, vissa som sköter kampanjer, vissa som är faddrar till barn i behov av hjälp, det är såna personer som är verklighetens hjältar. Det är de som räddar liv. Vi behöver fler som är som dem om vi ska lyckas bli av med den hemska fattigdomen. Vissa kändisar skänker pengar till fattiga men de skänker långt ifrån så mycket som de skulle kunna. De skulle kunna skänka ännu mera pengar som de aldrig kommer att sakna, det gäller vanliga familjer också. De flesta familjer skulle kunna bli faddrar och skänka 200kr i månaden utan att sakna de pengarna och dessutom få ett rent samvete.


Alla vet att fattigdomen finns men allt för få gör något för att bekämpa den. Allt för många tittar åt ett annat håll och låtsas som den inte finns, de som gör det behöver öppna sina ögon. Om man ignorerar det kommer det bara bli värre, fler och fler kommer att dö. Världens befolkning kommer att öka med ytterligare 2 miljarder de kommande 25 åren. Då kommer det att bli ännu svårare att bekämpa fattigdomen. Så därför måste vi anstränga oss vi mycket vi kan nu!


De har inte gjort någonting för att förtjäna att leva sämre än andra. De är helt oskyldiga människor som straffas utan anledning. De har det sämre än de flesta mördare. De har ingen mat, inget rent vatten, många har förlorat flera familjemedlemmar och fler kommer det att bli om vi inte gör någonting. Vi är bortskämda och egoistiska. Vi borde tänka på andra än oss själva och de som står oss nära. Ingen hade velat leva så. 



Sluta läs nu och räkna till fem… Under de fem sekunderarna dog med stor sannolikhet ett barn av hunger eftersom ingen hjälpte den. Förhindra att fler dör, hjälp dem istället.

Av SoMessedUp - 1 september 2009 09:26

idag e ja sjuuuk :/  fast de va värre igår, ebättringsvägar. förhoppningsvis kan ja till skolan imorrn :)

igår va de no prov som ja missa, ja hatar att va sjuk när de e prov. dels för attmåste man göra de själv sedan, dels för tror alla att man skolka för att slippa provet! --morr--

ja lyckas av nån dum anledning nästan alltid va sjuk när de e prov :P

men imorrn vill ja iallfall va frisk för ska ja va me min bästis o vi kommer ha skit kuuuul :D:D kolla hennes blogg oxå, den finns länkad "HoN e BäSt"XD

mina sjuk symptom den här gången: feber, stel i nacken, ibland hare kännts som huvudet ska sprängas, väldigt VÄLDIGT ont i magen har ja fått ibland i omgångar oxå men de börja lite innan ja blev sjukja vet inte om de har me samma sak att göra.

en till "rolig" grej: mitt öga har kanske börjat rinna igen -_- de har runnit typ 2 elle 3 (kommer inte ihåg) gånger förut o nu gör de de igen -_- fast de har varierat vilket öga som rinner ibland... wierd! :/


sikka problem ja har va ^^

skulle bli gla om mer folk kommentera mina inlägg, hittills har bara min bästis gjort de. så please... lite kommentarer? e de för mkt begärt? vill bara veta om de finns nån som faktiskt läser min blogg (utom min kompis). om du kommenterar lär ja troligtvis kommentera tillbax ;)


men nu ska ja inte tjata mer, ha de bra :D


Presentation


SoMessedUp

Omröstning

Har du någon gång tyckt att det skulle va bättre om du sllutade andas?
 Ja
 Nej
 Ja tycker det just nu
 Världen skulle gå under om inte ja fanns
 ??
 Jag gillar ost :)

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21 22
23
24 25 26 27
28 29
30
<<< September 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Kategorier

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards